Meteen naar de inhoud

Muur krabpaal

Vandaag de dag zijn er veel meer variaties in krabpalen. Je hebt natuurlijk de standaard krabpaal, design krabpaal en sinds enige tijd is daar ook de muur krabpaal. Een muur krabpaal zegt het eigenlijk al, deze bevestig je tegen de muur.  Maar waarom zou je nu een muur krabpaal nemen ? WIj zullen een aantal punten en voordelen aan je uitleggen.

Ruimtebesparing

Wonen in een klein huis of appartement kan al druk genoeg zijn, zonder die dikke katten krabpalen in je huiskamer te plaatsen . Dus hoe verrijk je het leven van je kat zonder je eigen comfort op te offeren? Hoewel je niet meer kamers kunt toevoegen om het territorium van je kat uit te breiden, kun je in plaats daarvan gaan bouwen. Katten zoeken het sowieso graag hogerop, dus een krabpaal aan de muur is eigenlijk heel logisch. Katmeubels aan de wand geven je kat meer vrijheid om te spelen en te verkennen zonder daarbij een deel van je vloeroppervlakte in te nemen.

Katten instinct

Katten hebben een instinctieve behoefte om het hoger op te zoeken. Hoewel je misschien weet dat je kat een natuurlijk roofdier is, moet je er ook rekening mee houden dat je kat ook een prooi is. Hoog zijn geeft je kat een beter uitkijkpunt om potentieel gevaar en voedselbronnen te onderzoeken. Hierdoor kan je kat zich veiliger in zijn huis voelen, omdat hij het dreigingsniveau van onbekende bezoekers, honden of zelfs kleine kinderen kan bepalen terwijl hij veilig buiten bereik blijft.

Gedrag 

Voor huizen met meerdere katten zijn er een paar dingen om rekening mee te houden bij het kiezen van een of meerdere muur krabpalen die geschikt zijn voor je ruimte. Het belangrijkste is dat je meerdere routes dient te hebben naar de krabpaal, zowel omhoog als omlaag.

Als je territoriale problemen met je katten ondervindt, fungeert het toevoegen van verticaal gebied ook als een manier voor katten om hun flexibele hiërarchie op een vreedzame manier te tonen. De dominante kat kan naar een hoger platform springen in plaats van het uitlokken van kleine ruzies. Het toevoegen van een verticaal platform kan de spanning tussen katten verminderen, omdat er meer territorium is om te delen.
Regelmatig spelen is belangrijk voor katten en voorkomt veel gedragsproblemen.

Positief krabben

Het is belangrijk om je kat een uitlaatklep te geven voor zijn krabben. Red je bank en ander meubilair door met sisal bedekte kattenmeubels door het huis te hebben staan.

Bevorderd activiteit

Een aan de muur bevestigd krabpaal is een geweldige manier om een omgeving te creëren die fysiek complex is en die je kat aanmoedigt om soortspecifiek gedrag te vertonen, zoals krabben en klimmen.

Gebrek aan lichaamsbeweging is een probleem met veel binnen katten. een eigen ruimte geven om te springen, klimmen en spelen is een geweldige manier om ze gezond te houden. De muur krabpalen zijn zo ontworpen met dit in gedachten en bieden katten vele routes om conflicten met andere katten te voorkomen, sisalgaten om te spelen, en sisalpalen om te klimmen en om poten en nagels gezond te houden.

Veilige ruimte

Met een hoge krab plateaus kunnen katten hun eigen territorium hebben dat hoog genoeg is om zich veilig te voelen, ver buiten het bereik van eventueel gevaar.

Makkelijk uit te breiden 

Een voordeel van kattenmeubels aan de muur is dat je klein kunt beginnen en na verloop van tijd kunt uitbreiden. Als je niet zeker weet of je kat het leuk vindt om hoog te zitten en spelen, raden we aan om te beginnen met een kleiner stuk zoals een eenvoudige lounge. Vervolgens kun je dit later uitbreiden en de planken gebruiken om een groter geheel te maken.

Hoger eten

Onze katten houden ervan om hun etensbakjes om te gooien. Als je problemen hebt bij het voeren van je katten op de vloer, raden we je aan je kat een verhoogde voerbak te geven. Deze zijn handig om voedsel van de vloer te houden en een veiligere plek te creëren voor je kat om te eten, ver boven enge kinderen en hongerige honden.

En zo zie je maar weer dat een muur krabpaal een goede oplossing kan zijn. Heb jij ook al een muur krabpaal of denk je erover na om er een aan te schaffen? Wij horen graag van je, laat het in de reacties hieronder weten.