Meteen naar de inhoud

Met een honden trainingsmat train je jouw hond op een snelle en makkelijke manier

trainingsmat-voor-de-hond-min

Het trainen van een hond kost tijd en energie, maar een honden trainingsmat kan dit proces veel eenvoudiger maken. Deze trainingsmat zorgt ervoor dat de hond niet meer op bepaalde plaatsen komt. Je hoeft dan zelf de hond hier niet meer op te trainen. Hierdoor heb je meer tijd over om andere trainingen en activiteiten met jouw huisdier uit te voeren.

Waarom een trainingsmat?

Honden zijn actieve huisdieren die de ruimtes om zich heen altijd zullen willen ontdekken. Er zijn vaak echter bepaalde locaties waarvan je liever niet hebt dat de hond daar verblijft. Dit kunnen hele kamers zijn of bepaalde meubels op oppervlakken in het huis. Je wilt bijvoorbeeld niet dat de hond haren of vlekken achterlaat op jouw nieuwe lichtgrijze bank. Of je wilt voorkomen dat de hond op de tafel of stoelen springt terwijl je aan het dineren bent.

Hoe kan een honden trainingsmat helpen?

De trainingsmat voor de hond werkt heel simpel. Je plaatst de mat simpelweg op de plek waar de hond niet mag komen (bijvoorbeeld de bank of de drempel van een kamer). Wanneer de hond dan toch op die plek komt, zal de mat dit detecteren en een geluid maken. Dit geluid zorgt voor een licht schrikeffect. Hierdoor weet de hond dat hij die plek moet vermijden.

Een hond iets aanleren

Maar hoe snapt een hond dat hij niet op de bank mag springen als hij het geluid van de mat hoort? Het idee erachter heeft te maken met conditioneren. Wanneer de hond de mat aanraakt, hoort hij een geluid waardoor hij af zal schrikken. Hij zal dan dus niet op de plek van de mat komen. De hond kan dit meerdere keren proberen, maar telkens hoort hij het geluid en zal hij weggaan. De hond zal het geluid gaan associëren met de plek waar de mat ligt. De hond zal het vervelende geluid willen vermijden en zal daardoor ook de plek van de mat gaan vermijden.

Een hond leert door herhaling

Het trainen van een hond is niet altijd makkelijk. Dit komt doordat er veel herhaalt moet worden voordat een hond een commando begrijpt en kan uitvoeren. Dit kan tijdrovend zijn wanneer je een hond wilt trainen. De mat is daarom een hele handige oplossing. Doordat de honden trainingsmat automatisch werkt, hoef jij de hond zelf niet meer te leren op welke plekken hij niet mag komen. Dit zal veel tijd besparen.

De training gaat altijd door

Nog een voordeel van de mat is dat de training door zal gaan wanneer het baasje niet thuis is. Honden zijn soms slimmer dan we denken en kunnen zich anders gedragen wanneer het baasje er wel of niet bij is. De hondenmat werkt dus ook als de hond alleen is. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat jouw huisdier op verboden plekken komt, zelfs wanneer je er niet bent. Je kan dus met een gerust hart de hond thuislaten terwijl je naar je werk, sportschool of vrienden toe gaat.

Makkelijk in gebruik

Het instellen en het gebruik van de mat is ook heel gemakkelijk. De mat heeft alleen batterijen nodig, waardoor je hem in het hele huis kan gebruiken en niet vast zit aan stopcontacten. Verder is de mat ook op te rollen. Je kan hem dus ook efficiënt opbergen wanneer je hem niet nodig hebt.