Meteen naar de inhoud

Een krabton kopen

Een krabton is een rond krabmeubel dat meestal is bekleed met sisal touw of bijvoorbeeld vloerbedekking. Katten kunnen er eindeloos in spelen, klimmen en krabben. De meeste krabtonnen hebben door de gaten die erin zitten verschillende verstopplekjes. Op deze plekken kunnen ze zich verstoppen of gaan slapen. Zo zie je maar weer dat een krabton volop mogelijkheden voor jouw kat. Een krabton is daarom ook een goed alternatief voor een krabpaal.

Door de gaten in een krabton hebben katten niet alleen een mooi verstopplekje maar kunnen ze zich ook heerlijk in terugtrekken zonder dat iemand ze kan storen. Het is een beschut holletje voor katten waarin ze heerlijk kunnen slapen. Er zijn verschillende grote en kleine krabtonnen te koop. De kleinste is ongeveer 55 centimeter en de grootste krabton is ongeveer 170 centimeter hoog. Naast de verschillende krabtonnen en krabpalen zijn er ook combinaties van beide te koop. 

Veel soorten krabtonnen

Er is een groot assortiment krabtonnen te koop. Van een hele eenvoudige krabton tot een zeer uitgebreide en luxe krabton. Ook de prijzen lopen uiteen van 35 euro tot meer dan 300 euro. Voor ieder budget en kattype is er wel een te koop. Hieronder hebben we een opsomming gemaakt van de punten waarvan wij denken dat deze belangrijk zijn voor het aanschaffen van een krabton.

Materiaal

De krabton kan bekleed zijn met een soort vloerbedekking of sisaltouw. Beide materialen zijn  geschikt voor katten om hun nagels in te zetten, dit zullen ze dan ook niet nalaten. Beide materialen kunnen hier tegen hoewel we zelf meer voor de vloerbedekking gaan omdat dat net iets steviger is. Natuurlijk zul je uiteindelijk op welk materiaal dan ook gebruikssporen zien. Maar beter dat je kat dit op je krabton doet dan aan je bankstel.

Stevigheid

Iets wat natuurlijk ontzettend belangrijk is is de stevigheid van een krabton. Deze mag natuurlijk niet omvallen als je kat er met een snelheid aan komt lopen en erop springt. Belangrijk als je online een krabton koopt is dat je goed kijkt naar het totaalgewicht van de krabton en de dikte van de grondplaat. Hoe zwaarder de krabton hoe steviger deze zal zijn en daarom ook niet zo snel om zal vallen. Als je naar een winkel gaat probeer dan gewoon een krabton uit, kijk eens wat er gebeurd als je bv. deze ton een duwtje geeft of half schuin houdt. Op deze manier boots je een beetje het bedrag van je kat na.

Kussentjes

Niet alleen het uiterlijk is verschillend maar ook de binnenzijde. Zo kun je denken aan speciale losse kussentjes die erin zitten. Deze kussentjes zijn natuurlijk erg zacht zodat je kat lekker warm en comfortabel op het kussen kan liggen. Een bijkomend voordeel is dat je de kussentjes dan ook uit de krabton kan halen. Op deze manier kun je ze makkelijk schoonmaken. Probeer ook wat af te wisselen met diverse materialen voor de kussentjes, zo zie je op den duur wat je kat het fijnste vind.

Speeltjes

In de veel tonnen zitten ook pluche speelgoed zoals muizen of bolletjes aan een koordje. Dit soort kattenspeeltjes houdt de kat lekker in beweging en geeft ze ook wat uitdaging. Natuurlijk kun je later ook nog speeltjes toevoegen. Hou er wel rekening mee dat je niet in alle ruimtes de speeltjes stopt zodat de kat ook ongestoord kan slapen.

Krabton vierkant

Bij het woord ton denk je meteen aan een ronde vorm, maar wist je dat er ook vierkante krabtonnen zijn? Deze vierkante krabton kun je ook gemakkelijk in een hoek of strak tegen de muur plaatsen. Ook in deze krabton zitten kruipgaten waar de kat zich in kan verstoppen of lekker gaan slapen. Uiteindelijk is het een design keuze om je kies voor een rond of vierkant model. Voor degene met een wat kleinere ruimte kan ik een vierkante krabton een uitkomst bieden. Helaas zijn er veel minder vierkante krabtonnen, daarom hebben we voor jullie uitgezocht waar je deze kunt bestellen. Op de volgende websites kun je in ieder geval vierkante krabtonnen bestellen.

Krabton XL

Wil je wat groter dan kun je altijd nog gaan voor een XL versie van de krabton. Deze beginnen meestal bij een hoogte van ongeveer 1.50 meter en kunnen zo hoog zijn als 2.40 meter. Bij deze hoogte dien je goed naar de stevigheid te kijken en eventuele mogelijkheden om deze aan het plafond vast te maken voor extra stabiliteit. Deze extra grote krabtonnen zijn ook beter geschikt voor de grote katten zodat ook deze zich helemaal kunnen uitrekken aan de paal.